Σημεία φόρτωσης

Για να φορτώσετε σημεία που αποθηκεύονται στη συσκευή σας στο χάρτη, πρέπει πρώτα να ανοίξετε την οθόνη σημείων αναφοράς. Μπορείτε να ανοίξετε την οθόνη σημείων πατώντας το πλήκτρο “Waypoints” στο μενού. Ένα παράδειγμα της οθόνης σημείων αναφοράς εμφανίζεται παρακάτω:

Σημεία φόρτωσης Topo GPS

Η οθόνη σημείων αναφοράς (Μενού > Σημεία αναφοράς).

Η οθόνη σημείων δείχνει τη λίστα των σημείων αναφοράς που αποθηκεύονται τοπικά στη συσκευή σας. Στην αριστερή πλευρά απεικονίζεται το εικονίδιο του σημείου αναφοράς, στην περίπτωση αυτή ένας κόκκινος κύκλος. Δίπλα από αυτό βλέπετε τον τίτλο. Κάτω από τον τίτλο θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία και την ημερομηνία δημιουργίας. Αν πατήσετε ένα στοιχείο στη λίστα, το αντίστοιχο σημείο αναφοράς θα φορτωθεί στο χάρτη και θα επιστρέψετε στην οθόνη του χάρτη.

Ως παράδειγμα, θα φορτώσουμε τώρα το σημείο αναφοράς «Stonehenge”. Αφού πατήσετε το στοιχείο «Stonehenge» στη λίστα σημείων, θα επιστρέψετε στο χάρτη και η κατάσταση θα είναι η εξής:

Σημεία φόρτωσης Topo GPS

Το σημείο «Στόουνχεντζ «έχει φορτωθεί στο χάρτη.

Στο σχήμα μπορείτε να δείτε ότι ένα σημείο αναφοράς εμφανίζεται στο χάρτη με ένα εικονίδιο κόκκινου κύκλου και έναν τίτλο. Αν πατήσετε το εικονίδιο ενός σημείου αναφοράς μπορείτε να δείτε την οθόνη λεπτομερειών σημείου αναφοράς.

Σημεία αναφοράς που φορτώνονται στο χάρτη αποκτούν ένα γκρι χρώμα φόντου στην οθόνη του σημείου αναφοράς. Ένα παράδειγμα παρουσιάζεται παρακάτω:

Σημεία φόρτωσης Topo GPS

Το γκρι χρώμα φόντου δείχνει ότι το σημείο αναφοράς “Stonehenge” έχει φορτωθεί στο χάρτη.

Είναι επίσης δυνατό να φορτώσετε ταυτόχρονα πολλαπλά σημεία αναφοράς στο χάρτη. Αυτό εξηγείται λεπτομερώς στην ενότητα Επιλογή σημείων. Συνοψίζεται: πατήστε «Περισσότερα (κύκλος με τρεις τελείες) > Επιλογή» στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σημείων αναφοράς για να μπείτε στη λειτουργία επιλογής. Στη συνέχεια, επιλέξτε τα επιθυμητά σημεία, πατώντας τα. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί «Χάρτης» στο κάτω μέρος της οθόνης για να φορτώσετε τα επιλεγμένα σημεία αναφοράς στο χάρτη.

Στην επόμενη ενότητα θα εξηγήσουμε πώς να αφαιρέσουμε σημεία από το χάρτη.