Γκρι οθόνη χάρτη

Ο χάρτης αποτελείται από πλακίδια χάρτη. Μερικές φορές μπορεί να συμβεί ότι δεν είναι διαθέσιμα όλα τα κεραμίδια. Στη συνέχεια, η οθόνη του χάρτη θα είναι εν μέρει ή εντελώς γκρίζα όπως στο παρακάτω παράδειγμα.

Γκρι χάρτη Topo GPS

Η οθόνη του χάρτη είναι γκρι, δεν εμφανίζεται χάρτης.

Ο λόγος ενός γκρίζου χάρτη μπορεί να είναι προβλήματα με τη σύνδεση στο διαδίκτυο ή ότι έχετε μετακινηθεί έξω από την περιοχή κάλυψης.

Προβλήματα σύνδεσης στο Internet

Εάν δεν μετακινηθείτε έξω από την περιοχή που καλύπτει ο χάρτης, η γκρι οθόνη προκαλείται από προβλήματα σύνδεσης στο διαδίκτυο. Κανονικά, τα πλακίδια του χάρτη πρέπει να μεταφορτώνονται αυτόματα. Μερικές φορές, αυτό δεν θα συμβεί, για παράδειγμα εάν έχετε μόνο μια κυψελοειδή σύνδεση και έχετε απενεργοποιήσει την κυτταρική λήψη πλακιδίων χαρτών.

Για να δείτε γιατί δεν γίνεται λήψη των χαρτών, πατήστε το κουμπί προσβάσιμο εκτός σύνδεσης στο επάνω αριστερό μέρος της οθόνης για να ανοίξετε την οθόνη λήψης του χάρτη:

Οθόνη λήψης χάρτη

Η οθόνη λήψης του χάρτη.

Στην οθόνη λήψης χάρτη μπορείτε να πατήσετε «Λήψη» και να δείτε τι θα συμβεί. Επίσης, θα μπορούσατε να ενεργοποιήσετε την επιλογή «Χρήση δικτύου κινητής τηλεφωνίας» για να επιτρέψετε λήψεις κεραμιδιών χαρτών μέσω κινητού δικτύου. Επίσης, ίσως θελήσετε να ενεργοποιήσετε την πρόσβαση κινητής τηλεφωνίας για το Topo GPS στις Ρυθμίσεις iOS. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με την οθόνη λήψης χάρτη στην ενότητα Κάνοντας τους χάρτες χωρίς σύνδεση.

Κύλιση εκτός περιοχής κάλυψης

Αν μετακινηθείτε έξω από την περιοχή που καλύπτει ο χάρτης, συνήθως εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο στο επάνω μέρος του χάρτη, το οποίο σας προτείνει να αλλάξετε τον χάρτη. Μπορείτε επίσης να πατήσετε το κεντρικό κουμπί στον πίνακα εργαλείων για να επιστρέψετε το χάρτη στην τοποθεσία σας. Ή κάντε ζουμ για να βρείτε πίσω την περιοχή κάλυψης. Εναλλακτικά, μπορείτε να αλλάξετε τον χάρτη μέσω Μενού > Χάρτες.