Karttojen osto

Kartta-näytössä (Valikko > Kartat > Lisää karttoja) voit ostaa lisää karttoja. Esimerkki karttanäytöstä on esitetty alla:

Karttanäyttö Topo GPS

Kartat näytöllä.

Karttojen näytössä on osio ”Store”. Tässä osiossa näkyvät kartat ovat ostettavissa. Napauta kohdetta ”Kauppa” -osiossa nähdäksesi kartan tiedot.

Topo GPS:ssä on kolmenlaisia karttaostoksia.

  • Täydet kartat: Nämä kartat ovat vain kertaostoksia. Saat täyden pääsyn koko kartalle, mukaan lukien tulevat päivitykset.

  • Osittaiset kartat: Näissä kartoissa voit valita kartan osia ja ostaa tarvitsemasi osat. Tämä on mahdollista Ison-Britannian, Ranskan ja Belgian topografisilla kartoilla.

  • Tilaukset: Näissä kartoissa voit ostaa vuoden automaattisesti uusittavan tilauksen, jotta pääset käsiksi koko kartalle. Tämä on mahdollista Ison-Britannian, Ranskan ja Belgian topografisilla kartoilla.

Karttaostojen erot johtuvat lisenssi- ja rojaltirajoituksista. Jotkut kartat toimitetaan meille avoimena datana, siinä tapauksessa meidän ei tarvitse maksaa rojalteja kartoitustoimistolle. Muiden karttojen osalta meidän on kuitenkin maksettava lisenssimaksuja kartoitustoimistolle myytyjen karttojen määrän mukaan. Siksi nämä kartat ovat kalliimpia.

Karttojen ja kerrosten myynti on ainoa tulonlähteemme. Tiliä ei ole mahdollista luoda Topo GPS: ssä. Emme tiedä teidän identtisyytenne. Emme kerää mitään tietojasi. Emme myy mitään tietojasi. Emme näytä mainoksia. Karttoja ja kerroksia myymällä ansaitsemaamme rahalla rahoitamme Topo GPS:n kehittämistä ja ylläpitoa, maksamme palvelininfrastruktuurin ja tiedonsiirron sekä maksamme tiettyjen karttojen toimitusmaksut ja rojaltit.

Ostoksia ei ole mahdollista jakaa Androidin kanssa. Tämä johtuu siitä, että tarvitsemme rahaa rahoittamaan myös Android-sovelluksen kehitystä ja ylläpitoa. Emme myöskään halua viettää aikaamme monimutkaisen ostojen siirtojärjestelmän luomiseen. Haluamme pikemminkin kehittää uusia hyödyllisiä ominaisuuksia käyttäjillemme.

Koko karttojen ostaminen

Jos haluat ostaa kokonaisen kartan, esimerkiksi Sveitsi, siirry kohtaan Valikko > Kartat > Lisää karttoja > Kauppa ja napauta Sveitsi. Sveitsin kartan tietonäyttö avataan:

Kartan tietonäyttö Topo GPS

Kartan tiedot näyttö Sveitsi

Sveitsin kartan tietonäytössä näet yläosassa esikatselukartan. Voit vierittää ja zoomata tätä karttaa nähdäksesi, sopiiko tämä kartta tarpeisiisi. Voit saada pienen kiertueen kartan läpi napauttamalla alareunan työkalurivin Kiertue-painiketta. Voit myös napauttaa Kokeile karttaa’. Sitten kartta ladataan päänäyttöön maksutta. Ilmainen kokeilukartta on kuitenkin vähemmän terävä, kun sitä zoomataan kauas kuin ostettu kartta.

Kartan alta löydät tietoa ostoksesta. Jos napautat ostopainiketta hinnalla, osto aloitetaan. AppStore pyytää sinua vahvistamaan ostoksen, ja kun olet vahvistanut, palaat päänäyttöön ja äskettäin ostettu kartta avataan:

Osta Sveitsin kartta Topo GPS

Swizterlandin kartta on juuri ostettu.

Voit zoomata ostetun kartan nähdäksesi sen tarkemmin, kuten alla olevassa kuvassa:

Topo GPS

Sveitsin ostettu kartta tarkemmin.

Jos palaat karttanäyttöön (Valikko > Kartat), näet, että Sveitsin kartta on nyt siirtynyt kohtaan ”Ostajat”.

Ostetut kartat ovat saatavilla kaikissa laitteissa, jotka käyttävät samaa Apple ID:tä, jolla ostos tehtiin. Jos olet ottanut perhejakamisen käyttöön, ostetut kartat ovat myös perheenjäsenten käytettävissä. Joskus sinun on napautettava ”Palauta aiemmat ostot” karttanäytön alareunassa (Valikko > Kartat), jotta nämä ostokset ovat käytettävissä.

Karttojen osien ostaminen

Ison-Britannian, Ranskan ja Belgian kartat voi ostaa osittain. Jos haluat ostaa osan kartasta, siirry ensin kohtaan Valikko > Kartat > Store ja napauta haluamaasi karttaa. Jos ostoksia ei ole vielä tehty, karttatietoruutu aukeaa, kuten alla olevassa esimerkissä:

Kartta Great Britain Topo GPS

Kartan tietoruutu Iso-Britannia

Palaa päänäyttöön napauttamalla ”Valitse karttaosa” -painiketta. Zoomaa sitten haluttuun alueeseen. Kuten näette esimerkissä alla kartan on jaettu neliöitä, joiden hinta on:

Topo GPS

Hinnat näkyvät neliöissä, joita ei ole ostettu.

Hinnat näkyvät vain osilla, joita ei ole ostettu. Jos haluat ostaa osan kartasta, voit valita sen napauttamalla sitä. Alareunassa hinta näkyy, kuten alla olevassa kuvassa näkyy:

Topo GPS

Neliö on valittu ostettavaksi.

Esimerkissä valitaan 8 x 8 km: n neliö. Jos tarvitset enemmän neliöitä, voit valita enemmän, ja hinta alapalkissa kasvaa vastaavasti. Jos zoomaat, neliöt pienenevät, jotta voit valita alueen tarkemmin. Jos zoomaat, neliöt tulevat suuremmiksi, jotta voit valita suuremman alueen nopeammin. Jos ostat suuremman alueen kerralla, useimmiten sovelletaan alennusta.

Jos napautat alimman ostopalkin info-painiketta (i), karttatietoruutu avataan ja voit hakea ostoehtoja.

Jos haluat muuttaa valittuja neliöitä, voit poistaa sen valinnan napauttamalla valittua ruutua. Voit myös napauttaa alasottopalkissa olevaa ristiä poistaaksesi kaikkien ruutujen valinnan kerralla.

Jos haluat ostaa neliöt, joiden yli reitti on menossa, lataa reitti kartalle ja avaa reitin tiedot -näyttö napauttamalla reittiä. Vieritä sitten reitin tiedot kohtaan ”Ostetut karttalaatat”. Napauta ’Laita ostoskoriin’. Sitten palaat pääkartalle ja reitin neliöt valitaan.

Jos napautat yllä olevassa esimerkissä olevaa ostopainiketta, AppStore-ponnahdusikkuna pyytää sinua vahvistamaan ostoksen:

AppStore-ponnahdusikkuna vahvistaa ostoksen Topo GPS

AppStore-ponnahdusikkuna pyytää vahvistamaan 64 km2: n ostamisen Isossa-Britanniassa.

Jos napautat AppStore-ponnahdusikkunassa Vahvista, valittu alue ostetaan. Alueelle pääsee heti, kuten näet alla olevassa esimerkissä:

Laattojen osto Topo GPS

Valittu alue on ostettu.

Kun olet ostanut alueen, kaikki ostetun alueen karttalaatat ladataan automaattisesti, jotta ne ovat käytettävissä offline-tilassa. Alueiden laatat, joita ei ole ostettu, eivät voi tehdä offline-tilassa. Siksi voit päästä Offline-käsiksi vain 100%, jos zoomaat alueelle, joka on täysin ostettu.

Karttojen osien ostot synkronoidaan muiden laitteiden kanssa iCloudin kautta. Sinun on otettava iOS-asetukset Tili > iCloud > iCloud Drive > Topo GPS laitteissasi nähdäksesi ostokset muissa laitteissasi.

Tilausten ostaminen

Kartan osien ostamisen lisäksi on mahdollista ostaa 1 vuoden tilaus Ison-Britannian, Ranskan ja Belgian karttoihin. Jos tarvitset suuria alueita kartasta, voi olla halvempaa ostaa tilaus sitten ostaa osia kartasta.

Voit ostaa tilauksen avaamalla karttanäytön ensin valitsemalla Valikko > Kartat. Napauta sitten kartan vieressä olevaa tietopainiketta (i). Vieritä alas tilausosioon. Ison-Britannian esimerkissä tilausosio näyttää:

Topo GPS

Tilauksen tiedot topografinen kartta Iso-Britannia

Tilauksen osiossa voit lukea tilauksen ehdot. Jos painat ostopainiketta, sinua pyydetään vahvistamaan osto. Kun olet vahvistanut, palaat päänäyttöön ja koko kartta on käytettävissä.

Tilaukset ovat käytettävissä kaikissa laitteissa, jotka käyttävät samaa Apple ID:tä. Tilauksia ei voi jakaa perhejaon kautta. Jos haluat ottaa tilauksen käyttöön toisessa laitteessa, sinun on ehkä valittava Valikko > Kartat > Palauta aiemmat ostot.

Peruuta tilauksia

Voit peruuttaa tilauksen valitsemalla Valikko > Kartat. Napauta sitten tietopainiketta (i) sen kartan vieressä, johon olet tilannut. Vieritä alas tilausosioon. Napauta sitten Peruuta tilaus. Sinut tuodaan AppStore-sivulle, jolla voit hallita tilaustasi ja myös peruuttaa ne. Jos peruutat tilauksen, kartta pysyy käytettävissä nykyisen tilauskauden loppuun asti.

Mobiililaitteiden

Organisaatiot käyttävät joskus laitteita, joita hallitaan keskitetysti mobiililaitteiden hallintaohjelmiston (MDM) avulla. Voimme tarjota näille hallituille laitteille halutut kartat. Tämä toimii hallitun sovelluksen määritystiedoston kautta. Järjestelmänvalvojan on annettava vain organisaation nimi ja käyttöoikeusavain, jonka tarjoamme. Ostetut kartat ja tasot ovat sitten kaikkien hallittujen laitteiden käytettävissä.

Tarkempia tietoja ja hinnoittelua varten ota yhteyttä support@topo-gps.com.