Harmaa karttanäyttö

Kartta koostuu karttalaatoista. Joskus saattaa käydä niin, että kaikki laatat eivät ole käytettävissä. Silloin karttanäyttö on osittain tai kokonaan harmaa kuten alla olevassa esimerkissä.

Harmaa kartta Topo GPS

Karttanäyttö on harmaa, karttaa ei näytetä.

Harmaan kartan syy voi olla Internet-yhteyden ongelmat tai se, että olet selannut pois peittoalueelta.

Internet-yhteyden ongelmat

Jos kartan peittämästä alueesta ei vieritä pois, harmaa näyttö johtuu internet-yhteydestä. Normaalisti karttaruudut on ladattava automaattisesti. Joskus näin ei tapahdu, esimerkiksi jos sinulla on vain matkapuhelinyhteys ja karttalaattojen lataaminen on poistettu käytöstä.

Jos haluat nähdä, miksi karttoja ei ladata, avaa kartan latausnäyttö napauttamalla näytön vasemmassa yläkulmassa olevaa offline-käytettävissä olevaa painiketta:

Kartan latausnäyttö

Kartan latausruutu.

Kartan latausnäytössä voit napauttaa ”Lataa” ja katsoa, mitä tapahtuu. Voit myös ottaa käyttöön ”Käytä matkapuhelinverkkoa”, jotta karttaruudut voidaan ladata matkapuhelinverkon kautta. Voit myös haluta ottaa käyttöön matkapuhelinverkon Topo GPS: n iOS-asetuksissa. Voit lukea lisää kartan latausruudusta osiosta Karttojen tekeminen offline-tilassa.

Vierittää pois kattavuusalueelta

Jos kartan kannet vieritetään pois alueelta, useimmiten kartan yläosaan tulee ponnahdusikkuna, joka ehdottaa kartan muuttamista. Voit myös palauttaa kartan sijaintisi napauttamalla koontinäytön keskipainiketta. Tai zoomata ulos löytääksesi peittoalueen takaisin. Vaihtoehtoisesti voit muuttaa karttaa valitsemalla Valikko > Kartat.