Adres of plaats zoeken

Om een adres of plaats op te zoeken moet u het eerst het menu openen en op het ‘Zoek’ icoon drukken.

Er verschijnt dan een scherm waarin u een adres of plaats kunt invoeren. Eventueel moet u het tabblad ‘Adres’ net boven het toetsenbord nog selecteren om een adres te kunnen invoeren.

Laden van enkel zoekresultaat

U kunt een adres invoeren in het bovenste invulvak. Als voorbeeld zoeken we nu op Strandweg 37. Terwijl u tikt verschijnen er resultaten in een lijst onder het invulvak, zoals u kunt zien in de lijst hieronder:

Adres zoeken Topo GPS

Figuur 1. Het zoeken naar een adres.

De resultaten die verschijnen hangen af van het gebied dat de huidige kaart toont. Als de kaart op Ameland is ingezoomd en u zoekt op ‘Strandweg’ dan krijgt u alleen een Strandweg op Ameland in de lijst met resultaten te zien.

Om een route of plaats te kunnen zoeken moet u verbonden zijn met internet. De adressen en plaatsen worden opgezocht via een service van Apple.

Als u op een zoekresultaat drukt wordt deze als waypoint op de kaart geladen:

Adres zoeken Topo GPS

Figuur 2. Het zoekresultaat ‘Strandweg 37’ is op de kaart geladen.

Laden van alle zoekresultaten

U kunt ook met een zoekwoord zoeken, zoals bijvoorbeeld ‘Fietsverhuur’. Het resultaat van deze zoekopdracht met de kaart ingezoomd op Ameland is:

Adres zoeken Topo GPS

Figuur 3. Het zoeken naar ‘Fietsverhuur’.

U ziet een lijst met verschillende Fietsverhuurbedrijven. Als u op een enkel resultaat drukt wordt deze geladen op de kaart. U kunt ook in een keer alle resultaten op de kaart laden door op de ‘Zoek’ knop rechtsonderin te drukken.

Adres zoeken Topo GPS

Figuur 4. Fietsverhuurbedrijven rond Nes, Ameland.

Laden van een selectie van zoekresultaten

Als u nu zoekt op het zoekwoord ‘Camping’ verschijnt de volgende lijst met resultaten:

Adres zoeken Topo GPS

Figuur 5. Het zoeken naar ‘Camping’.

Als u nu slechts enkele van de zoekresultaten op de kaart wilt laden, moet u lang op een van de gewenste resultaten drukken. Er verschijnt een selectie scherm zoals u kunt zien hieronder:

Adres zoeken Topo GPS

Figuur 6. Het selecteren van zoekresultaten.

In dit selectiescherm kunt u meerdere zoekresultaten selecteren door er op te drukken. Als u vervolgens rechtsonder in op ‘Laad’ drukt worden de geselecteerde zoekresultaten op de kaart geladen, zoals u hieronder kunt zien:

Adres zoeken Topo GPS

Figuur 7. De zoekresultaten ‘Camping Duinoord’ en ‘Camping Kiekduun’ zijn op de kaart geladen.

Details van een zoekresultaat

Als u details van een zoekresultaat wilt bekijken dan kunt op de info knop (i) rechts in de lijst met zoekresultaten drukken. Als u dit doet bij ‘Fietsverhuur Kiewiet’ verschijnt het volgende scherm.

Adres zoeken Topo GPS

Figuur 8. Details van een zoekresultaat.

Het scherm met details van een zoekresultaat laat ondermeer de coördinaten, eventueel een telefoonnummer, eventueel een website, en het adres zien.

Als het zoekresultaat op de kaart is geladen, kunt u de details ook oproepen door kort op het waypoint van het zoekresultaat te drukken.

Zoeken met zoekgeschiedenis

Uw zoekopdrachten worden opgeslagen in de zoekgeschiedenis. Als u dit niet wilt kunt u dit uitschakelen in de instellingen.

Als het invulvak leeg is verschijnt de zoekgeschiedenis. Een voorbeeld hiervan ziet u in de figuur hieronder.

Adres zoeken Topo GPS

Figuur 9. Een voorbeeld van een leeg invulvak met de zoekgeschiedenis.

Als u nu de kaart verplaatst naar bijvoorbeeld Terschelling en in de zoekgeschiedenis op ‘Camping’ drukt worden in een keer alle campings op Terschelling op de kaart geladen, zoals u hieronder kunt zien:

Adres zoeken Topo GPS

Figuur 10. Er is gezocht op ‘Campings’ vanuit de zoekgeschiedenis.

Zoekgeschiedenis wissen

U kunt alle zoekopdrachten uit de zoekgeschiedenis in een keer wissen door op de ‘Wis’ knop te drukken rechts van het label Zoekgeschiedenis.

Ook is het mogelijk individuele zoekopdrachten uit de zoekgeschiedenis te verwijderen. Als u een zoekopdracht wilt verwijderen moet u met een vinger een schuifbeweging naar links maken op de te verwijderen zoekopdracht. Er verschijnt dan een rode ‘Verwijder’ knop zoals u hieronder kunt zien:

Adres zoeken Topo GPS

Figuur 11. Het verwijderen van een resultaat uit de zoekgeschiedenis.

Als u op ‘Verwijder’ drukt wordt de desbetreffende zoekopdracht verwijderd. Het resultaat ziet u hieronder:

Adres zoeken Topo GPS

Figuur 12. De zoekopdracht ‘Strandweg 37’ is verwijderd uit de zoekgeschiedenis.

Zoekresultaten van de kaart verwijderen

Om uw zoekresultaten van de kaart te verwijderen drukt u kort op de kaart op het te verwijderen waypoint. Het waypoint details scherm verschijnt dan. Vervolgens drukt u op ‘Ontlaad’ rechtsboven in.

U kunt ook alle zoekresultaten in een keer van de kaart afhalen door in het menu op ‘Waypoints’ te drukken en vervolgens onderin op de knop ‘Ontlaad alle’ te drukken.

Instellingen zoeken

In het instellingen-scherm zijn twee schuifknoppen van belang voor het zoeken naar adressen en plaatsen.

Adres zoeken Topo GPS

Figuur 13. Instellingen die belang zijn voor het zoeken naar adressen en plaatsen.

  • Bewaren als waypoint: Als deze instelling is ingeschakeld worden alle zoekresultaten die u op de kaart laadt ook automatisch opgeslagen in de lijst met waypoints. Als u deze instelling uitschakelt gebeurt dit niet.
  • Bewaar geschiedenis: Als deze instelling is ingeschakeld worden de zoekopdrachten opgeslagen in een zoekgeschiedenis. Als u deze instelling is uitgeschakeld wordt er geen geschiedenis van zoekopdrachten bijgehouden. U ziet de geschiedenis dan ook niet verschijnen bij een zoekopdracht.