Απενεργοποίηση οθόνης

Με τη ρύθμιση «Αυτόματο κλείδωμα» στις ρυθμίσεις μπορείτε να προσδιορίσετε αν η κύρια οθόνη θα πρέπει να απενεργοποιηθεί και να κλειδωθεί αυτόματα μετά από μια περίοδο αδράνειας από το iOS. Αν απενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση, η κύρια οθόνη δεν θα απενεργοποιηθεί.

Ας υποθέσουμε ότι τοποθετείτε το iPhone σας στο ποδήλατό σας. Στη συνέχεια, θα μπορούσε να είναι βολικό η κύρια οθόνη να παραμένει συνεχώς αναμμένη. Έτσι, σε αυτή την περίπτωση πρέπει να απενεργοποιήσετε το «Αυτόματο κλείδωμα».

Εάν έχετε κλειδώσει τον προσανατολισμό ενός iPhone με τον κανονικό προσανατολισμό (πορτρέτο), τότε εμφανίζεται η επιλογή «Κάμερας κάλυψης».

Αν ενεργοποιήσετε τη ρύθμιση «Κάμερα εξωφύλλου», η οθόνη του χάρτη θα απενεργοποιηθεί αυτόματα αν καλύψετε την μπροστινή κάμερα. Σε παλαιότερα iPhones η οθόνη θα αλλάξει αμέσως. Στα νεότερα iPhones η οθόνη αλλάζει μετά από περίπου πέντε δευτερόλεπτα. Η οθόνη θα εμφανιστεί αμέσως όταν αποκαλυφθεί η κάμερα.

Η ενεργοποίηση της επιλογής «Κάμερας κάλυψης» συνιστάται όταν πηγαίνετε σε εξωτερικούς χώρους. Όταν βάζετε το iPhone στην τσέπη σας, η οθόνη θα απενεργοποιηθεί αμέσως, εξοικονομώντας ενέργεια. Εάν απενεργοποιήσετε επίσης την επιλογή αυτόματο κλείδωμα, η οθόνη του χάρτη θα εμφανιστεί αμέσως όταν αποκαλύψετε το iPhone σας.

Λάβετε υπόψη ότι εάν το αυτόματο κλείδωμα είναι απενεργοποιημένο, δεν χρειάζεται να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας όταν εμφανιστεί ξανά η οθόνη. Αυτό είναι βολικό, αλλά είναι επίσης λιγότερο ασφαλές.