Uvozne poti

V tem razdelku je razloženo, kako uvoziti pot iz datoteke geodata, iz URL-ja.

Uvoz poti iz geopodatkovnih datotek

Možno je uvoziti poti v Topo GPS v naslednjih formatih datotek: gpx, kml/kmz, geojson in ozi explorer sledenje datotek (plt). Datoteke teh vrst lahko uvozite tudi, če so stisnjene v datoteki zip.

Če želite uvoziti pot, poskusite tapniti ikono datoteke. Najpogosteje se prikaže izbirnik aplikacij. Včasih se morate pomikati po seznamu aplikacij ali tapniti Več, da poiščete »Topo GPS«. Nato se morate dotakniti ‚Odpri s Topo GPS‘ ali »Kopiraj v Topo GPS‘ in datoteka bo uvožena v Topo GPS.

Druga možnost je, da odprete zavihek« Poti »na zaslonu poti. Nato tapnite Več > Uvozi datoteko. Nato se odpre aplikacija za datoteke. Tukaj lahko izberete shrambo v oblaku, kot so iCloud, Dropbox, OneDrive ali Google Drive. Nato lahko brskate po svojih datotekah in izberete datoteke, ki jih želite uvoziti.

Če so bile poti uspešno uvožene, se boste vrnili na glavni zaslon in zemljevid bo povečan na uvožene poti. Uvožene poti bodo shranjene na vaši napravi in jih najdete nazaj na zavihku« Poti »na zaslonu poti.

Kako uvoziti datoteko geodata iz iMessage je razloženo v ločenem razdelku.

Uvoz poti iz url

Če pritisnete dolgo na URL v datoteko geodata, jo lahko kopirate na pasteboard. Nato odprite zaslon poti in izberite zavihek »Poti«. Tapnite« Več > Uvozi URL », da odprete zaslon za uvoz URL-ja. Tukaj lahko prilepite URL. Nato tapnite »Uvozi«, da uvozite URL.

Če so bile poti uspešno uvožene, se boste vrnili na glavni zaslon in zemljevid bo povečan na uvožene poti. Uvožene poti bodo shranjene na vaši napravi in jih najdete nazaj na zavihku« Poti »na zaslonu poti.

Uvoz poti, ki jih delijo uporabniki Topo GPS

Za uvoz poti, ki jih delijo drugi uporabniki Topo GPS, najprej odprite :ref:`zaslon poti <sec-routes-screen>`in izberite zavihek »Deli«. Zaslon poti v skupni rabi bo prikazan kot v spodnjem primeru:

Uvoz skupne poti Topo GPS

Zaslon poti v skupni rabi.

Na zaslonu v skupni rabi poti so prikazane poti, ki so shranjene na strežniku Topo GPS in jih delijo drugi uporabniki Topo GPS. Te poti lahko iščete, :ref:`filtrirate <ss-route-filter>`in :ref:`razvrščate <ss-route-sort>`tako kot s shranjenimi potmi. Uporaba filtra vam lahko pomaga najti na primer kolesarske poti blizu vaše trenutne lokacije, kot v spodnjem primeru:

Uvoz skupne poti Topo GPS

Iskanje kolesarskih poti, dolžine najmanj 10 km okoli vaše trenutne lokacije.

Če tapnete naslov poti na seznamu, bo takoj uvožen in vrnili se boste na glavni zaslon. Lahko tapnete dolgo na element ali tapnete »Izberi« v zgornjem desnem kotu, da vstopite v izbirni način. Nato lahko izberete več poti in jih uvozite hkrati.

Če tapnete gumb z informacijami (i) zraven poti, se odpre zaslon s podrobnostmi poti poti v skupni rabi. Včasih bo trajalo nekaj sekund, preden se prenesejo vsi podatki o poti. Primer je prikazan spodaj.

Podrobnosti poti zaslona skupna pot Topo GPS

Zaslon s podrobnostmi poti poti v skupni rabi.

Za < ‚(previous) and‘ > brskanje po seznamu poti v skupni rabi lahko uporabite gumbe« (naslednji) v spodnji orodni vrstici. Če želite uvoziti določeno pot, lahko tapnete gumb »Uvozi« v zgornjem desnem kotu.