Routes en waypoints importeren vanuit de cloud

Routes en waypoints die u opgeslagen heeft in de cloud (iCloud Drive, Dropbox, Google Drive, etc.) kunt u eenvoudig importeren in Topo GPS.

De volgende bestandsformaten kan Topo GPS importeren:

  • gpx
  • gezipte gpx (-gpx.zip)
  • kml en kmz
  • OZI explorer track file .plt

Importeren vanuit Topo GPS

Om een routes of waypoints uit de cloud te importeren opent u eerst het routesscherm. Vervolgens drukt u onderin dat scherm op ‘+’ om het routes-importeren-scherm te openen. Als u dan onderin dit scherm op ‘Meer importeer mogelijkheden’ drukt, verschijnt er een lijst met cloud apps.

Routes importeren Topo GPS

Figuur 1. Lijst met cloud apps waarmee een route geïmporteerd kan worden.

Als u cloud app er niet bij staat, dan moet u deze app eventueel eerst installeren via de AppStore. Of u moet in de pop-up op ‘Meer’ drukken en dan uw app inschakelen met de schuifknop.

Als u in de pop-up van Figuur 1 op iCloud drive drukt, opent u iCloud drive. Een voorbeeld hiervan ziet u in de figuur hieronder.

Routes importeren Topo GPS

Figuur 2. Een route importeren vanuit iCloud drive.

Om een bestand uit iCloud drive te importeren moet u er op een icoontje van een bestand drukken. Als voorbeeld importeren we nu het bestand ‘Schaartven-gpx.zip’ uit Figuur 2. Dit bestand bevat een route en deze wordt direct na het importeren automatisch op de kaart geladen zoals u kunt zien in de figuur hieronder.

Routes importeren Topo GPS

Figuur 3. Het bestand `Schaartven-gpx.zip` is geïmporteerd.

Routes importeren via Dropbox en Google Drive gaat op dezelfde manier.

Importeren vanuit Cloud app

Een andere mogelijkheid is om uw cloud app (iCloud drive, Dropbox, Google Drive) te openen vanaf uw scherm met apps.

U drukt op het te importeren bestand. Vervolgens moet u op het exporteer/deel icoon drukken. Daarna moet u voor ‘Kopiëer naar Topo GPS’ kiezen. Het bestand zal dan met Topo GPS worden geopend.