Routes importeren

Topo GPS geeft toegang tot een hele grote verzameling routes. Deze routes zijn voor een groot deel door gebruikers van Topo GPS gemaakt en beschikbaar gesteld voor iedereen.

In deze sectie leest u hoe u deze Topo GPS routes kunt importeren. Als u een gpx route of kml/kmz route wilt importeren moet u een van onderstaande secties raadplegen.

Routes-importeren-scherm

Om routes te kunnen importeren moet u eerst het routesscherm openen door op de routeknop rechtsonderin het dashboard te drukken. Vervolgens moet u in het routesscherm rechtsonderin op de ‘+’ knop drukken. Het routes-importeren-scherm zal dan verschijnen. Een voorbeeld van dit scherm ziet u hieronder:

Routes importeren Topo GPS

Figuur 1. Het routes-importeren-scherm.

Importeren

In het routes-importeren-scherm ziet u een lijst met routes, precies zoals in het routesscherm. Als u op de titel van een route drukt wordt deze route direct geïmporteerd en zal deze op de kaart verschijnen. Als voorbeeld importeren we nu de route ‘Verbrandepan’. Het resultaat ziet u hieronder:

Routes importeren Topo GPS

Figuur 2. De route ‘Verbranden’ is geïmporteerd.

De routes worden geïmporteerd van een server van Topo GPS. Daarom moet u verbonden zijn met internet als u routes wilt bekijken in het routesscherm en als u routes wilt importeren. Een geïmporteerde route wordt lokaal op uw apparaat opgeslagen en is daardoor ook off-line bruikbaar.

Geïmporteerde routes verschijnen in het routesscherm zoals u in de figuur hieronder kunt zien:

Routes importeren Topo GPS

Figuur 3. De geïmporteerde route ‘Verbrandepan’ staat in het routesscherm.

Routeïnformatie bekijken

Vaak geeft een titel, type en lengte nog niet genoeg informatie om te bepalen of u de route wilt importeren. Voor gedetailleerde routeïnformatie kunt U voordat u een route importeert eerst op de info (i) knop rechts van een titel drukken. Als u dat doet bij de ‘Verbrandepan’ route uit Figuur 1, verschijnt het volgende scherm:

Routes importeren Topo GPS

Figuur 4. Routedetails van een te importeren route.

U ziet een overzichtskaartje van de route zodat u in een oogopslag kan zien of de route voor u interessant is.

Eventueel is in dit scherm nog auteursinformatie, foto’s en een omschrijving te vinden.

Als u de route wilt importeren kunt u rechtsbovenin het scherm op ‘Importeer’ drukken. De route wordt dan geïmporteerd en verschijnt op de kaart.

Met de ‘<‘ en ‘>’ linksonder in het scherm kunt u bladeren door de lijst met gevonden routes. In het voorbeeld van Figuur 1, krijgt u de details van de autoroute ‘6’ te zien als u op ‘<‘ drukt en de details van de wandelroute ‘Brimmen’.

Zoeken met zoekwoorden en filters

Door een zoekwoord in het invulvak in te vullen en/of een filter toe te passen kunt u zoeken in de importeerbare routes.

Het zoeken op zoekwoord functioneert op precies dezelfde wijze als in het routesscherm en is beschreven in de sectie Zoeken op zoekwoord.

Het zoeken met filters functioneert ook op precies dezelfde wijze als in het routesscherm en is beschreven in de sectie Zoeken met filters.

Als voorbeeld nemen we nu aan dat u naar Emmen op fietsvakantie gaat en u graag enkele mooie routes wil importeren om te kunnen fietsen. U past via de filterknop een filter toe met Fietsroutes rond Emmen tot 100 km. Hoe u dit filter aanmaakt is uitgelegd in de sectie Zoeken met filters.

Er verschijnen nu alleen maar fietsroutes rond Emmen in het routes routes-importeren-scherm, zoals u kunt zien in de figuur hieronder:

Routes importeren Topo GPS

Figuur 5. Door het filter verschijnen alleen fietsroutes tot 100 km rond Emmen in de lijst met importeerbare routes.

Als u op de info (i) knop naast een route krijgt u details van de route te zien en kunt u het makkelijkste de beste routes er uit halen.

Als u op de informatie van ’Brugachterhuizen Drentse Dorpen en natuur’ drukt verschijnt het volgende scherm.

Routes importeren Topo GPS

Figuur 6. Routedetails van een te importeren fietsroute in de buurt van Emmen.

U kunt de route importeren door rechtsbovenin op ‘Importeer te drukken’. U kunt door de lijst van fietsroutes rond Emmen bladeren met de ‘<‘ en ‘>’ knoppen linksonderin het scherm.