Routes

In het gedeelte ‘Routes’ van de instellingen kunt u routeafstandsindicatoren, richtingsindicatoren en gesproken instructies voor knoooppuntenroutes in- en uitschakelen.

Routeafstandsindicatoren

Routeafstandsindicatoren zijn markeringen die op regelmatige afstanden op de route verschijnen om de afstand tot het startpunt weer te geven. Als u deze schakelaar inschakelt, verschijnen deze markeringen op alle routes die op de hoofdkaart zijn geladen. Een voorbeeld is te zien in onderstaande afbeelding:

Instellingenscherm Topo GPS

Route-afstandsmarkeringen zijn ingeschakeld.

Routerichtingsindicatoren

Routerichtingsindicatoren zijn markeringen die regelmatige afstanden op de route verschijnen om de koers (richting van de route ten opzichte van het echte noorden) op het punt van de markering weer te geven. Als u deze schakelaar inschakelt, verschijnen deze markeringen op alle routes die op de hoofdkaart zijn geladen. Een voorbeeld is te zien in onderstaande afbeelding:

Instellingenscherm Topo GPS

Routerichtingsindicatoren zijn ingeschakeld.

Gesproken instructies

Als u een knooppuntnetwerk op de kaart hebt geladen en u een route langs deze knooppunten op de kaart hebt geladen, verschijnen de knooppunten op het dashboard. Als u ‘Gesproken instructies’ inschakelt en u bent in de buurt van het volgende knooppunt, zal een stem je vertellen welk knooppunt uw nadert en het daaropvolgende knooppunt. Het scherm moet worden ingeschakeld om dit te laten werken, daarom is dit alleen handig in combinatie met het uitschakelen van de automatische schermvergrendeling.