Näytön sammuttaminen

Asetuksilla ”Automaattinen lukitus” voit määrittää, onko päänäyttö kytkettävä pois päältä ja lukittava automaattisesti iOS: n käyttämättömyyden jälkeen. Jos poistat tämän asetuksen käytöstä, päänäyttöä ei sammuteta.

Oletetaan, että asennat iPhonen polkupyörään. Silloin voisi olla kätevää, että päänäyttö pysyy jatkuvasti päällä. Joten siinä tapauksessa sinun on poistettava ”Automaattinen lukitus” käytöstä.

Jos olet lukinnut iPhonen suunnan normaaliin (muotokuvaan) suuntaan, näyttöön tulee vaihtoehto ”Suojakamera”.

Jos otat asetuksen ”Cover camera” käyttöön, karttanäyttö sammuu automaattisesti, jos peität etukameran. Vanhemmissa iPhone-puhelimissa näyttö kytketään välittömästi. Uusimmissa iPhone-puhelimissa näyttö kytketään pois noin viiden sekunnin kuluttua. Näyttö tulee näkyviin heti, kun kamera paljastuu.

Valinta ”Suojakamera” on suositeltavaa ottaa käyttöön ulkona mentäessä. Kun laitat iPhonen taskuun, näyttö sammuu välittömästi, mikä säästää energiaa. Jos poistat myös automaattisen lukituksen käytöstä, karttanäyttö tulee näkyviin heti, kun avaat iPhonen.

Huomaa, että jos automaattinen lukitus on poistettu käytöstä, sinun ei tarvitse syöttää salasanaasi, kun näyttö tulee uudelleen näkyviin. Tämä on kätevää, mutta on myös vähemmän turvallinen.