Legenda

Een legenda geeft een verklaring voor alle symbolen op de kaart.

Om de legenda te tonen drukt u linksonderin het kaartscherm op de kaart-copyright-knop. Dit is de knop waarop ‘Kaart: …..’ staat. Vervolgens selecteert u het tabblad ‘Legenda’. U kunt de legenda ook laden via Menu > Meer en dan het tabblad legenda te selecteren.

Als u dit doet bij de topografische kaart van Nederland ziet u onderstaand scherm:

Legenda kaart Topo GPS

Figuur 1. Het legendascherm met de legenda van de topografische kaart van Nederland.

U kunt de legenda naar beneden schuiven om alle symbolen te bekijken. Ook kunt inzoomen op de legenda om de symbolen en verklaringen.

Meld fout

Als u een fout op de topografische kaart van Nederland gevonden heeft dan kunt u deze in Topo GPS melden aan het Kadaster. Zij verwerken dan deze melding en zullen eventueel de fout corrigeren.

U drukt hiervoor op de ‘Kaart-copyright-knop’ linksonder in het scherm. Vervolgens selecteert u het tabblad ‘Meld fout’. U kunt dit scherm ook bereiken via Menu > Meer > Meld fout. Hieronder ziet u een voorbeeld van het meld-fout-op-kaart-scherm:

Fout op kaart melden Topo GPS

Figuur 3. Het meld-fout-op-kaart scherm.

Om een fout te melden moet u eerst een waypoint aanmaken op de plaats van de fout. U geeft dit waypoint een duidelijke omschrijving van wat er mis is. Vervolgens gaat u naar het meld-fout-op-kaart-scherm, en drukt u op ‘Meld fout’. Een e-mail scherm zal dan verschijnen. Vervolgens drukt op ‘Verstuur’ om de melding te versturen.

Op dezelfde manier kunt u een fout melden met een route. Dat kan handig zijn als u bijvoorbeeld een pad heeft gevonden dat niet op de kaart staat.

Foutmeldingen worden erg gewaardeerd en helpen het Kadaster de kaarten te verbeteren.