Routes en waypoints selecteren

In het routes- en in het waypointsscherm kunt u routes of waypoints selecteren en daar vervolgens een van de volgende acties mee uitvoeren: ‘Verwijderen’, ‘Delen’, ‘Naar een map verplaatsen’ of ‘Op de kaart laden’.

Het selecteren van waypoints werkt precies hetzelfde als het selecteren van routes.

Een voorbeeld van het routesscherm ziet u hieronder:

Routes en waypoints selecteren Topo GPS

Figuur 1. Het routesscherm.

Selecteerscherm openen

Als u op de selecteer knop rechtsbovenin het routes-/waypointsscherm drukt opent u het selecteer scherm. In dit scherm kunt u routes en waypoints selecteren. Ook kunt het selecteer scherm snel openen door lang te drukken op een item in de lijst met routes/waypoints. Het item waar u lang op drukt wordt dan ook direct geselecteerd. Hieronder ziet u een voorbeeld van het selecteer-scherm.

Routes en waypoints selecteren Topo GPS

Figuur 2. Het scherm waarin u routes kunt selecteren.

Selecteren

Door op een item in de lijst met routes/waypoints te drukken kunt u routes/waypoint selecteren. Als u een route of waypoint selecteert wordt het rondje aangevinkt en de achtergrond van het item lichtblauw van kleur. Een voorbeeld waarin twee routes zijn geselecteerd ziet u hieronder.

Routes en waypoints selecteren Topo GPS

Figuur 3. Twee routes zijn geselecteerd.

De titel van het selectiescherm laat zien hoeveel items er geselecteerd zijn. U kunt een geselecteerde route deselecteren door er nogmaals op te drukken. Als u alle routes/waypoints uit de lijst wilt selecteren kunt u linksboven op ‘Alle’ drukken. Om terug te keren naar het normale routes-/waypointsscherm drukt u rechtsboven op ‘Annuleer’.

Actie uitvoeren

Als u een selectie heeft gemaakt kunt u met de knoppen in de onderste knoppenbalk een actie uitvoeren op de selectie. De mogelijke acties zijn:

  • Prullenbak icoon: Hiermee kunt u de selectie verwijderen van uw apparaat en iCloud.
  • Exporteer icoon: Hiermee kunt u geselecteerde routes/waypoints delen via verschillende apps.
  • Map icoon: Hiermee kunt u geselecteerde routes/waypoints verplaatsen naar een map.
  • Laad: Hiermee worden de geselecteerde routes/waypoints op de kaart geladen.

Als voorbeeld laden we nu de selectie uit Figuur 3 op onze kaart door op de ‘Laad’ knop te drukken. De kaart verschijnt en u kunt hieronder zien dat de twee routes in een keer op de kaart zijn geladen:

Routes en waypoints selecteren Topo GPS

Figuur 4. De routes ‘Stadswandeling Amsterdam’ en ‘Kennemerduinen’ zijn op de kaart geladen.